Murid berlumuran darah, kakitangan hospital buat tak tahu..

SUNGAI PETANI – Seorang wanita mengamuk kepada kakitangan sebuah hospital di sini kerana tidak diendahkan ketika membawa beberapa murid sekolah yang cedera dalam kemalangan untuk memdapatkan rawatan di situ.

Noor Fatin Shah berkata, murid-murid dalam keadaan berdarah mulut itu dibiarkan menunggu tanpa diberikan apa-apa rawatan awal.

“Hari ini aku memang marah sangat dengan pihak hospital. Budak-budak ni kemalangan hangpa boleh tengok ja.

“Hangpa boleh tengok dengan mulut berdarah kuman dok lekat kat situ. Sekurang-kurangnya hangpa cuci luka mereka,” katanya.

Berikut perkongsian penuh Noor Fatin Shah:

Warga Hospital sultan abdul halim hampa buat apa !!!

Hari ni mmg aku marah sgt sgt !!!!! Apa nak jadi la dengan hospital sekarang ni !

Mana doktor, nurse yang hampa banggakan tu ? Sebelum hampa nak kerja bukan main hampa janji sumpah bagai nak jaga keutamaan pesakit ! Bila hampa dh keja hampa bt mcm ni !!

Ni budak2 sekolah excident hampa tau dak ! Nak tunggu kami kol ambulans baru hampa nak kalut ! Bila kami bawak mai sendiri ! Hampa tak amik kisah pun ! Sampai ada pesakit2 lain yang dok tunggu dkt luaq tu suruh kami bawak budak2 ni masuk dulu

Bila dah masuk ! Hampa boleh tgk jaa !!! Hampa dok sembang !!! Hampa buat taktau !! Ni budak2 sekolah wey !! Depa nk membesaq nak belajaq ! Sekurang2nya hampa cuci sat luka depa !

Hampa nak depa ni tutup mata , pengsan dulu baru waktu tu hampa nak buat kalut kan !

Hampa boleh tengok ! Dengan mulut berdarah kuman dok lekat kt situ , dengan kaki xleh nak gerak taktau patah ka apa . At least hntaq sat pi dkt bahagian xray !! Ni apa pun tak buat !

Last sekali kami jugak kena pi klinik kesihatan sungai petani !!!

Sumber:trengganutimes.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*