“Dia Jaga Aku Dari Saiz XL Sampai M”, Bukan Senang Nak Jumpa Lelaki Yang Tak Pandang Paras Rupa Ni..

“Ubat cacing will not make you any skinnier or more fit. It’s for prevention and treating of helminths (cacing) infections. Albendazole or any kind of anti helminths drugs do not make you drop weight, it’s function literally as to kill the helminthes(cacing) itself. However jogging and healthy eating are the right way to have a healthy body” – Muhammad Farid Roslan

 

Bukan mudah nak mencari lelaki yang benar-benar tidak kisah akan paras rupa pasangannya. Viral di Twitter sejak Jumaat lalu gambar sebelum dan selepas seorang gadis ini yang berjaya menguruskan badannya dengan mendisiplinkan dirinya berdiet secara sihat.

 

Jadi, apakah rahsia kejayaan beliau?

 

BUKAN senang nak jumpa lelaki yang tak pandang paras rupa ini. Dia inilah yang menjaga saya dari saiz XL sampai saiz M. One in the million! Terima kasih atas kesetiaan selama ini. I love you so much.

 

Semua nak kurus kan? Tetapi bila kita ini dah slow-slow nak mula kurangkan makan, kawan-kawan be like.. Sabar sajalah. Nanti diamlah mereka.

 

Tak apa, biasalah, bukan selalu. Nak kurus ini kena amalkan cara hidup dan gaya pemakanan yang sihat-sihat. Tak perlu gunakan produk-produk. Bukan tak boleh ambil produk tetapi, tak kasihan ke pada buah pinggang kita?

 

Tips kurus secara sihat:

 

Mulakan dengan makan ubat cacing, boleh beli di farmasi

  • Wajib makan nasi setiap hari tetapi makan dalam kuantiti sedikit
  • Lebihkan sayur atau ikan/ayam rebus
  • Air masak 3L-5L sehari
  • Makan malam sebelum jam 8 malam
  • Kalau rajin, pergilah ke gym. Kalau malas, jaga saja gaya pemakanan

Sumber: Syahira Mazlan via The Reporter

Baca juga: ‘Menggeletar Satu Badan’ – Dapat Invitation Masuk Group Whatsapp, Luluh Hati Bila Tengok…

‘Menggeletar Satu Badan’ – Dapat Invitation Masuk Group Whatsapp, Luluh Hati Bila Tengok…

Jenayah pedofilia bukanlah sesuatu yang baru dalam negara kita. Mereka yang mempunyai keinginan seksual kepada kanak-kanak ini bukan sahaja cenderung untuk merogol dan mencabul, malah mereka juga bertindak mendera dengan dahsyat.

 

Seperti yang didedahkan sebuah akaun di facebook ini, terdapat satu group whatsapp pedofilia yang saling bertukar video seksual kanak-kanak. Macam-macam video yang dikongsikan termasuklah bayi.

 

Tolong jangan pandang remeh

 

Orang-orang gila ni ada di persekitaran kita

Ada satu group aktif menyebarkan video seks kanak-kanak

 

Sumber : Hidayah Hamra Haura

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*